H ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Παγκόσμια, παρατηρείται αύξηση στη ζήτηση ψαριών, ως φυσικό επακόλουθο της πληθυσμιακής αύξησης και της προτίμησης των καταναλωτών για υγιεινές τροφές με υψηλή βιολογική αξία. Οι διατροφικές ανάγκες για αλιεύματα δεν μπορούν να καλυφθούν από την συλλεκτική αλιεία και η μόνη εναλλακτική λύση είναι η ιχθυοκαλλιέργεια. Στην Ελλάδα, την τελευταία εικοσαετία η ιχθυοκαλλιέργεια παρουσιάζει αξιοσημείωτη ανάπτυξη και η χώρα μας είναι πρώτη στην παραγωγή τσιπούρας και λαβρακιού στη Μεσόγειο. Εκτός από αυτά τα ευρύαλα είδη, στον Ελλαδικό χώρο, εκτρέφονται η ιριδίζουσα πέστροφα, ο κυπρίνος, το χέλι. Ανάλογα με το εκτρεφόμενο είδος εφαρμόζεται και η κατάλληλη μέθοδος και τεχνολογία
παραγωγής.


Λέξεις κλειδιά: Ιχθυοκαλλιέργεια, μέθοδοι εκτροφής, κλειστά κυκλώματα, Ελλάδα

Λήψη (clicks: 1)

Επιστροφή στα περιεχόμενα του Τόμου 1

(24 συνολικές επισκέψεις, 1 διαφορετικοί επισκέπτες σήμερα)